به گزارش مهر، این کاوشگر که دو میلیارد پوند هزینه برداشته، "گایا" نام دارد.
این روبات دو تنی قرار است 19 دسامبر (28 آذر) با موشک روسی سایوز از مرکز پرواز فضایی اروپا در گینه فرانسه به مدار زمین فرستاده شود.
هدف از ساخت این کاوشگر کشف هزاران جرم ناشناخته از جمله ستارههای در حال انفجار، سیارک و سیاراتی است که به دور ستارههای دیگر میگردند. این کاوشگر قرار است میلیونها ستاره را در کهکشان راه شیری با دقت بی نظیری بررسی کند و به شواهدی از ماده تاریک و انرژی تاریک دست یابد.
این تلسکوپ به کسب اطلاعات بیشتر در مورد انرژی تاریک که موجب تلاشی کهکشانها میشود و همچنین برای مطالعه وسیعتر کائنات کمک خواهد کرد.
این کاوشگر قدرتمند همچنین برای بررسی اینکه کهکشان ما از کجا آمده و از چه ساخته شده است نیز به کار گرفته خواهد شد.
این ماموریت که قرار است پنج سال به طول بیانجامد قرار است هزاران جرم ناشناخته از جمله ستارههای در حال انفجار و سیاراتی که به دور ستارهها میگردند و سیارکهای نزدیک ما را شناسایی کند.
گایا قرار است از یک منطقه ثابت در فاصله یک و نیم میلیون کیلومتری زمین به کائنات چشم بدوزد.
این کاوشگر که قرار است بین زمین و خورشید قرار بگیرد طوریکه در محل مورد نظر تنظیم خواهد شد که دید وسیع و بازی را به کائنات داشته باشد.
این کاوشگر که به آهستگی میچرخد دو تلسکوپ خود را به کل آسمان تنظیم میکند و به طور همزمان نور را به بزرگترین دوربین دیجیتالی که تا کنون به فضا فرستاده شده میتاباند.
سیل دادههای به دست آمده ازاین ماموریت بیش از 30 هزار سی دی را پر خواهد کرد.
دانشمندان این پروژه میگویند از میزان بی اطلاعی خود از رویدادهای کهکشان راه شیری خبر نداریم و قطعا اجرامی در آن بیرون هست که حتی اسمی ندارد. از این رو این کاوشگر میتواند به سئولات بسیاری در این زمینه پاسخ دهد.
دوربینهای نصب شده بر روی این کاوشگر قادر به مشاهده اجرام بسیار کم نوری است که سوی چشم انسان برای مشاهده آن باید چهار هزار برابر شود. این دقت معادل مشاهده دکمه یک پیراهن بر روی ماه از زمین است.
این کاوشگر قادر به تشخیص منظومههای خورشیدی دور دست به همراه سیارات خانواده آنها و همچنین سیارکهایی در نزدیک زمین است که ممکن است برای ما خطرناک باشند.